След  цяла седмица порои в страната, времето най-после ще ни

...
След  цяла седмица порои в страната, времето най-после ще ни
Коментари Харесай

Времето се усмихва. Голям обрат

След  цяла седмица порои в страната, времето най-сетне ще ни се усмихне.

В събота над страната ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над източните и планинските региони, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Североизточният вятър ще отслабне, в западните региони и ще стихне. Максималните температури ще бъдат сред 29 и 34 градуса, в София - към 29. 

Над Черноморието последователно денем облачността ще намалее. Времето ще бъде най-вече слънчево. Ще продължи да духа североизточен вятър, само че към този момент слаб. Максимални температури ще са сред 29 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 26 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали кратковременно. Ще духа слаб до сдържан, север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24 градуса, на 2000 метра - към 16°. 

В неделя ще доминира слънчево време. Изолирани краткотрайни валежи са вероятни основно в планините на Югозападна България. Вятърът ще е за малко с южна съставния елемент, най-вече слаб. Температурите постепенно ще продължат да се покачват и оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 30 и 35 градуса.

В понеделник още веднъж ще има условия за следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевици тук-там, основно в планинските региони в западната половина от страната. Повишава се и вероятността за местни обилни количества там. В Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, а температурите ще са към момента без особена смяна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР